Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/budonaestved.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/budonaestved.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php:307) in /var/www/budonaestved.dk/public_html/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 519
Judo - Budo Næstved

Judo

Hvornår træner judo?

Judo træner hver mandag kl. 18.30 – 20.00

Aldersgrænse: 13 år+

Instruktør judo

Eiki Ishizaki – 3. dan (chefinstruktør)

Eiki

Hvad er judo?

Billedet viser et holdegreb fra judo.

Judo er en moderne kampsport og motionsidræt, der kommer fra Japan. Ordet judo betyder direkte oversat “den milde vej” og understreger dermed, at alt voldeligt er fjernet fra sporten. For eksempel hverken slår eller sparker man i judo.

Judo går ud på at kaste hinanden med forskellige teknikker og kontrollere hinanden i gulvet. Princippet er, at eftergivenhed og teknik besejrer styrke. Det betyder, at en teknisk velfunderet judokæmper kan overvinde en fysisk stærkere modstander. I judo hersker der ikke streng disciplin, men der bliver lagt vægt på høflighed og hensyntagen til hinanden.

En all-round sport

Judo er en “all-round”-sport. Alle musklerne bliver rørt i løbet af en træningsaften. Smidighed, styrke, balance, hurtighed, koordination og koncentration er nogle af de vigtige nøgleord. Netop derfor er judo ikke kun en god konkurrencesport, men også særdeles velegnet som motionsidræt.