Systema

SYSTEMA er en russisk kampform der har sine rødder helt tilbage til det 10. århundrede.
Rusland er et kæmpe land der stort set altid har deltaget i krige i både nord, syd, øst og vest. Angriberne har altid haft deres egen helt unikke kampstil/-teknik, samt forskelligt terræn og klima som russerne har måttet tilpasse sig til.
Alle disse tilpasninger blev samlet i en masse traditionelle familie/regions kampstile, der som oftest blev videregivet gennem tilhørsforhold til en familie, by, eller kossak-klan.
Under kulturrevolutionen i 1917 forsvandt næsten al russisk oprindelig kultur, men de gamle kampkunster blev holdt hemmeligt i live igennem videregivelse af viden fra far til søn og i hemmelige akademier.

For den almene soldat blev der opfundet et substitut kampsystem ”SAMBO” der trækker voldsomt på de klassiske japanske kampkunstarter.

Men eftersom man havde behov for noget ganske særligt til de russiske special enheder genoplivede og samlede man de gamle russiske kampkunstner igen, disse er berygtede for at være meget kløgtige og flerfacetterede. Her findes ingen struktur, regler og formaliteter. Der er ingen kataer, stande, ritualer og bælter hvilket adskiller SYSTEMA fra det der kendetegner klassiske kampkunst arter.

Al træning består af realistiske, umiddelbart omsættelige principper mod så forskellige ting som kvælertag, slag eller angreb med kniv og meget, meget mere. Her sætter kun fantasien grænser.

SYSTEMA er et af ikke mange kampsystemer som træner forsvar mod flere modstandere på én gang.

SYSTEMA skulle være noget der var anvendeligt for en specialstyrke soldat når han var udmattet efter flere dages march med tung udrustning, og kamp. Derfor er afslapning et af grundelementerne i træningen.
Vi arbejder fokuseret med åndedrættet, kropsstrukturen og stressøvelser som en fast og meget grundlægende del af træningen.
Dette for at lære kroppen og instinkterne at kunne reagere selvom man udsættes for angst og chok, og kroppen ”fryser/stivner”. Det har de fleste prøvet når man bliver forskrækket.

SYSTEMA-navnet referer til ”kroppens system” (anatomi, åndedræt og bio-mekanik)
vi arbejder bevidst med psykologi og stress, under kontrollerede forhold.

I SYSTEMA undervises man i temaer og principper, og lærer med tiden at udvikle en SYSTEMA- stil som er tilpasset og anvendelig for sig selv og ikke en masse teknikker som man skal efterligne fra en træner og som skal kopieres minutiøst herfra.
Der er ingen hemmeligheder, man skal ikke have specielle grader før man får ny viden, men det giver sig selv at man er nødt til at nå et vist niveau med sin krop og forståelse (et erfaringsniveau) før man kan anvende sin viden korrekt og effektivt.